Onze showroom is zonder afspraak geopend.

Openingstijden: maandag t/m vrijdag: 10.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.


Wij vragen u wel de hierbij door de overheid gestelde richtlijnen te hanteren.

Meer informatie of voor het bestellen van onderdelen: Informatie showroom en openingstijden 

Per 1 januari 2022 mogen er alleen nog maar houtkachels verkocht worden die voldoen aan de nieuwe EcoDisign regelgeving. Maar wat houden deze regels nou precies in? We leggen het je hieronder uit.

Meer informatie: Voldoet mijn houtkachel nog wel aan alle regels?

Een kachel of haard is anno 2021 dé eyecatcher in iedere woning. Dit was vroeger al zo, maar zal de komende jaren alleen maar populairder worden. Haarden en kachels zijn er in verschillende soorten, maten en kleuren. Of je nu met één druk op de knop de kachel wil ontsteken of dat je dit op de traditionele manier doet met hout, voor iedereen is er een haard die perfect bij jouw wensen aansluit.

Bij de aanschaf van een haard of kachel lopen mensen vaak tegen een aantal punten aan. Daarom gaan wij hier in dit artikel de verschillende soorten kachels bespreken. Wat is er nodig voor onderhoud, waar moet je rekening mee houden en hoe werken wij bij Mijnders Haarden.  

Meer informatie: Waar moet je op letten bij het kopen van een kachel?

Een elektrische haard heeft veel voordelen. Waar ze vroeger is nog niet heel realistisch uitzagen, is dit tegenwoordig heel anders. Het vlammenspel van veel elektrische haarden is tegenwoordig bijna niet meer van echt te onderscheiden. Daarnaast hebben elektrische haarden nog een aantal voordelen. Die laten we je hieronder even zien.

Meer informatie: De voordelen van een elektrische haard

Je haalt het maximale uit jouw product, wanneer je precies weet hoe alles werkt. Dit geldt ook voor het verbrandingsproces van hout. In de meest optimale situatie zal dit plaatsvinden  in vier fases. Wanneer deze allemaal worden doorlopen heb je de het hoogste rendement en de minste uitstoot.

Meer informatie: Alles over het verbrandingsproces van hout